Lähisuhdeväkivaltatyö sitä käyttäneiden kanssa
Viola - väkivallasta vapaaksi ry
Kun olet huolissasi omasta käyttäytymisestäsi tai olet käyttänyt väkivaltaa, saat tietoa lähisuhdeväkivallasta sekä keskustelu- ja kriisiapua. Työskentely toteutetaan yksilö-, pari- ja/tai ryhmätyöskentelynä Turvallisille Raiteille -lähisuhdeväkivallan katkaisuohjelman mukaisesti. Tapaamiset käynnistyvät aina yksilökeskustelulla.
Työskentelemme turvallisen arjen vahvistamiseksi. Tapaamisten jälkeen on mahdollisuus jatkaa käyntejä vertaisryhmässä.
Apu on mahdollista myös perheenjäsenillesi ja läheisillesi.
Toimi näin
Voit olla yhteydessä, kun jokin lähisuhteissasi pohdituttaa.
Saat yhteyden työntekijään eri asiointikanavia hyödyntäen puhelimitse, sähköisen ajanvarauksen kautta tai jättämällä yhteystietosi. Tapaamisaika ja -paikka voidaan sopia joustavasti.
Työskentelyn jälkeen on mahdollista osallistua ryhmä- ja vapaaehtoistoimintaan. Työskentelyssä voi itse aktiivisesti olla mukana ja jatkossa toimia vertaistukijana.
Sinulle saatetaan tarjota Violan työskentelymahdollisuutta muissa käyttämissäsi palveluissa.
Kenelle ja millä ehdoin
Palvelu on tarkoitettu Etelä-Savon kunnissa asuville täysi-ikäisille henkilöille. Työskentely sisältää sekä lyhytkestoisia keskimäärin viiden kerran tapaamisia että pidempiä mallinnettuja työskentelykokonaisuuksia.
Olemme järjestötoimija, jossa työskentely perustuu vapaaehtoisuuteen ja asiointi on mahdollista tunnistautuen tai anonyymisti. Olemme lastensuojelu- ja rikosilmoitusvelvollinen toimija.
Yhteystiedot
Apua väkivaltaan chat
Apua väkivaltaan chat on tarkoitettu perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa kokeneille sekä käyttäneille aikuisille, lapsille ja nuorille sekä huolestuneille läheisille.
Keskustelujen aiheena ovat
- koettu lähisuhdeväkivalta
- pelko ja turvattomuus
- huoli omasta käytöksestä ja väkivaltaisuudesta
- huoli läheisen turvallisuudesta
Kahdenkeskisissä keskusteluissa voit keskustella nimettömästi ja luottamuksellisesti ammattilaisen kanssa, pohtia omaa tai perheesi tilannetta, kysyä väkivaltaan liittyvistä palveluista tai avun saamisesta. Keskustelussa voit jakaa huolia tai pulmia omaan tai perheesi tilanteeseen tai lasten hyvinvointiin liittyen tai kysyä käytännön asioista.
Chattiin osallistuminen ei edellytä rekisteröitymistä tai oman tunnuksen luomista eikä palvelun toteuttajalle synny rekisteri- tai tunnistetietoja keskusteluihin osallistuneista. Palvelu on sinulle maksutonta. Voi myös jättää anonyymin palautteen keskustelusta sen lopuksi.
Päivystäjinä toimivat Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten väkivaltatyön työntekijät. Päivystäjät ovat saaneet tehtäväänsä koulutuksen sekä säännöllistä ohjausta ja tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia vallitsevan lainsäädännön asettamin edellytyksin. Ensi- ja turvakotien liitto on sitoutunut verkkoauttamisen eettisten periaatteiden noudattamiseen.
Sähköinen ajanvaraus
Verkkosivujen kautta on sähköisesti varattavissa puhelin- ja etätapaamisia. Ensimmäinen tapaaminen on etänä ja jatkotapaamiset voidaan sopia erikseen. Työntekijä ei ole valittavissa, joten jatkotapaamisista suositellaan sovittavan oman työntekijän kanssa. Varattavissa olevat ajankohdat ja sisällöt voivat vaihdella.
Yhteydenottolomake
Lähettämällä yhteystietosi ja tiedon mitä asiasi koskee, Violan työntekijä ottaa sinuun yhteyttä.
Neuvonta- ja ohjaus puhelimitse
Neuvonta- ja ohjauspuheluihin vastaa arkipäivisin lähisuhdeväkivaltatyöntekijä. Yhteyttä voi ottaa asiakas ja/tai ammattilainen. Saat puhelimitse tietoa lähisuhdeväkivaltailmiöön ja sen tunnistamiseen liittyen ja voit sopia tapaamisesta työntekijän kanssa.
+358 15 365 330
Violan toimipiste
Voit asioida toimipisteessä lähisuhdeväkivaltaan tai Violan muuhun toimintaan liittyvissä yksilö- tai ryhmätoiminnoissa. Voit toimia myös vapaaehtoistehtävissä. Tapaamisesta voit sopia työntekijän kanssa etukäteen hyödyntäen ohjaus- ja neuvontapuhelinta tai yhteydenottolomaketta. Toimipisteellä toteutettavasta työstä saa lisätietoa ohjaus- ja neuvontapuhelimesta.
Käyntitiedot
50100 Mikkeli
Verkkosivut
Viola väkivallasta vapaaksi ry:n verkkosivut, josta löytyvät kuvaukset käynnissä olevasta auttamis- ja kehittämistyöstä sekä ajankohtaisista asioista. Lisäksi sieltä löytyvät yhdistyksen toimipisteet ja henkilökunnan yhteystiedot. Sivuilla julkaistaan blogeja ja hyödyllisiä materiaaleja.